Even voorstellen: Emmy Koeleman

bos

1986. Ik was 7 jaar en ging op atletiek bij de Atletiek Klub Uithoorn (AKU). Ik was mini-pupil en superfanatiek. Balwerpen, sprinten, hoogspringen: ik vond het allemaal prachtig. En aan het eind van de training gingen we vaak nog een potje voetballen of hangen en salto’s maken op de hoogspringmat. Atletiek had iets magisch voor mij, en was zelfs de hele dag zenuwachtig als ik ‘s avonds weer naar de training ‘mocht’. Dit werd deels gevoed doordat ik bij mijn oma tijdens het logeren vaak op de oude kamer van mijn oom Hans mocht slapen. Hans is tienvoudig Nederlands kampioen 3000 meter steeple chase en deelnemer aan de Olympische spelen in Los Angeles en Seoul. Zijn oude kamertje werd gesierd door tientallen prijzenbekers, oude Runnersworld edities en (in mijn herinnering) wel duizend vaantjes en plaquettes. In dat kamertje sliep ik als een roos. De kleintjes van nu willen de nieuwe Dafne Schippers worden. Ik vind het mooi om te zien dat, 30 later later, atletiek nog steeds blijft inspireren.

Sinds mijn tijd als mini-pupil ben ik altijd een hardloper gebleven en geniet nog wekelijks van het rennen. Tot na mijn studietijd in Delft en Wageningen ben ik lid geweest van atletiekverenigingen en deed eigenlijk alle onderdelen wel. Speerwerpen en hordelopen vond ik het leukst. Waarschijnlijk omdat dit de twee onderdelen zijn die technisch gezien het meest uitdagend zijn. Daarna ben ik ‘enkel’ gaan lopen, met een pauze tussen 2011 en 2012 toen ik een gecompliceerde beenbreuk had opgelopen. Toen ik weer kon lopen, pakte ik de intervaltrainingen gelukkig weer snel op. Dit type training vind ik het fijnst om te doen. Je merkt dat je daarmee in korte tijd sneller en sterker wordt. Daarnaast zijn het vaak afwisselende trainingen, met jagen, dobbelspelletjes, achteruitlopen, trappenlopen, racen tegen de klok……..je kent het wel. Ik probeer minimaal 2 keer per week te trainen, maar omdat ik veel in het buitenland zit voor mijn werk lukt dat helaas niet altijd. Sinds een aantal jaren loop ik bij Jan met de Arnhem Loopt groep en heb daar inmiddels al veel vriendschappen gesloten. Het is een supergroep en ik hoop nog lang mee te lopen, en uiteraard straks weer met Jan aan het roer (box jumps!). 

 

Geplaatst in Geen categorie