Wie zijn wij?

ARNHEM LOOPT is begonnen als loopgroep in december 2011. Hoofdtrainer Jan Frederik Langendoen is zijn ‘loop’baan gestart bij Eindhoven Atletiek. Daar volgde hij zijn opleiding en gaf na een maand zelfstandig trainingen. Na zijn verhuizing naar Arnhem en later Velp is hij trainingen gaan verzorgen voor onder andere Ciko ’66 en diverse sportscholen. Ook heeft hij voor Nijmegen Atletiek en Eindhoven Atletiek testlopen voor de marathons van Eindhoven, Berlijn en Rotterdam gehaast, en verzorgt hij de officiële Bridge-to-Bridgeloop-clinics. Zijn ervaring is verder uitgebouwd met trainingen verzorgen voor de AtletiekUnie (Start to Run en Run to the Start Marikenloop en Zevenheuvelenloop) en is hij sinds 2011 de vaste looptrainer van Indoor Action. Ook maakt hij professionele loopanalyses en verzorgt medisch sporten, personal training en bedrijfstrainingen. Naast Jan verzorgt ook Marco Smeenk looptrainingen.

​Met ARNHEM LOOPT zijn ze hun eigen weg ingeslagen. Zelfstandigheid, een persoonlijke benadering en vrijheid waren de drijfveren. Met veel creativiteit, variatie, persoonlijk en oprechte interesse en tot wel negen trainingen per week bedienen ze de regio Arnhem. Ook worden ze steeds vaker gevraagd voor bedrijfstrainingen, personal training en groepslessen voor derde partijen. Onze trainers hebben ten alle tijde een volledige EHBO-kit bij, een cursus reanimatie gevolgd en een telefoon op zak.

​​Jan“​Wij vinden het belangrijk mensen op hun eigen niveau te laten trainen. De één traint voor een ander doel dan een ander, er is verschil in belastbaarheid, er kan een blessure-verleden zijn of misschien leeft de ambitie voor een langere afstand. Door de kern van de trainingen, het ‘hoofdgerecht’ om het zo maar te noemen, op een relatief klein parcours te lopen blijft iedereen bij elkaar. Niemand loopt heeft het gevoel achteraan te lopen of verliest de groep uit het zicht. De snelsten uit de groep krijgen op deze manier ook de vrijheid om hun eigen tempo te lopen. Of je nu 8km/h loopt of 16km/h loopt, bij ons kan je terecht”.

Rick